Stedsans

Hver anden mandag….

img_3675

Følelsen melder sig allerede om søndagen. Der hvor jeg føler at vi lige skal hygge lidt ekstra og give hinanden et ekstra langt godnat kram.

Jeg er ikke sikker på mine piger tænker så meget over det om søndagen. Men mandag morgen ved aflevering i skole og børnehaven er der altid lige et særligt blik og et ekstra kys.

Vi taler meget om vores følelser hjemme hos mig. Både de gode og dem der gør ondt. Så jeg føler egentlig at jeg er meget godt med i forhold til hvor mine piger er følelsesmæssigt.

[wpsocialite]img_9248 img_1822

Men hos mig er det lidt anderledes. Jeg fortæller dem jo ikke om den kæmpe sorg der vokser indeni mig når vi ikke er sammen.

Når jeg kommer hjem om eftermiddagen er mandag virkelig en tom følelse. Efter en hel uge hvor pigerne har været her med deres energi, kærlighed og dejlige væsen træder jeg ind i lejligheden med en helt anden følelse. Og selv om dagen er fuld af andre dejlige ting, mangler de hvert sekund. Om aftenen, efter deres sengetid, er følelsen også meget anderledes. Selv om jeg ikke tænker så meget over det når de er her, så er den følelse, at jeg ved de ligger lige inde på den anden side af væggen, bare helt særlig. Jeg længtes efter den følelse når de er hos deres far.

Men jeg tror den hårdeste følelse for mig er, at sætte mine piger i den situation at de, uanset om de er hos deres far eller jeg, skal have et savn. Det gør ondt indeni mig – så hvordan må de ikke have det.

Heldigvis har børnenes far (Bo) og jeg et rigtig fint forhold, hvor vi opdaterer hinanden løbende og ikke er for stolte til at sætte vores børns følelser i første række. Vi hjælper også altid hinanden hvis vi hver især er presset på job eller har andre ting vi skal nå. Det betyder også at vi begge deltager i børnenes aktivitet og altid står sammen når vi er til arrangementer, så vores børn ikke skal føle at de skal vælge eller deles op.

Alt det hjælper selvfølgelig gevaldigt.

Vi har valgt at få de børn sammen og derfor SKAL vi få det til at fungere, så godt som muligt, for vores små hjerter.

Men det fjerner ikke smerten og savnet når jeg hver anden uge er uden mine piger. Også selv om jeg ofte bruger ugen til at få set en masse dejlige mennesker og arbejde godt igennem eller forkæle mig selv.

img_5063

Men det er som om det var nemmere det første år. Efterhånden føles mandagen (hver anden af slagsen) mere tom og hård at komme igennem. Jeg har altid tårerne trillende ned af mine kinder når jeg efter at have kysset Kastanje “god skoledag” og tegnet en morgentegning i børnehaven til Vega. Og jeg lader den være lige der når den kommer. Jeg mærker og gør mig selv bevidst om nuet og accepterer følelsen.

For ellers tror jeg hele ugen vil føles som mandag (hver anden mandag selvfølgelig – for der er også mandage hvor jeg henter pigerne og overvældes af lykkefølelse når de hopper op på mig og jeg ka give dem et kæmpe kærlighedskys)

Hvis du er skilt, så del gerne dine tanker her ❤️

7 kommentarer

 • Åh ja.
  Det er jo så vanvittigt. Tænk at det bare ikke kan lykkes….!!! Vi har været skilt i seks måneder nu, og flytter hver til sit om ti dage. Og AVVVV hvor gør det ondt. Det hele.
  Æv.
  Og shit, du skriver at det var nemmere det første år😱😱😱 Folk siger altid det omvendte…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Sara Maria
  Jeg har læst dit indlæg og med udgangs punkt i det, skal du være glad, stolt og taknemmelig over hvor betænksom en person du er. Og ikke mindst hvad du gør for dine piger. Du er Mor med stort M – og det er helt naturligt, at du har det som du har det. Men hvad vigtig er, du har den helt rigtige indstilling til hvordan en skilsmisse skal lykkes. Stort tillykke med det. Jeg har set flere tilfælde af skilsmisser, hvor forældrene er nogle egoister, og det går slemt ud over børnene. Du kan godt være stolt over din opførsel! I kan som forældre være stolte. Du skriver, at I har sat jeres børn i den situation, at de mærke følelsen af savn hver uge af enten mor eller far. Og det er da prisværdigt at have noget at savne! – og jeg tænker, at I som forældre snakker med børnene om årsagen til at savne. Det er jo al den KÆRLIGHED i har puttet i dem som kan mærkes. Jeg vender tilbage til udgangspunktet. Vær glad, stolt og taknemmelig. I gør det bedste I har lært.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg kender 100 % dine tanker og følelser. Jeg har været skilt i 4 1/2 år. Mine børn er nu knap 14, 11 og 9 år. Jeg synes dog faktisk det var langt værre for mig selv i starten. Jeg er blevet meget bedre til at give mig selv lov til at nyde ‘fridagene’ og så sætte pris på den uge de er hos mig. Men jeg slipper aldrig den (som du også beskriver) den dårlige samvittighed over at mine børn aldrig rigtig vil kunne huske far og mor sammen. At de skal have to hjem. At de altid skal savne en. Det hjælper at ex og jeg har et fantastisk forhold. Hjælper hinanden, holder fødselsdage sammen osv. Men sorgen jeg har påført mine (ellers meget harmoniske børn) stopper aldrig. Tid gør meget og heler meget. Men vi kommer aldrig uden om smerten. Det er livet. Både kærlighed og smerte. Alt det bedste til dig og dine❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Juul

  Jeg synes også det gør ondt, og det er også okay, for så kan man mærke hvor stor kærligheden er. Men det kan være svært, når man skal skælde ud, når man ved at man snart skal undvære. Man skal være stærk. Men det er også dejligt, at man virkelig nyder og mærker sine børn, fordi tid med dem ikke bare er noget man bare tager for givet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rina

  Spot on! En evig sorg – især over at børnene skal opleve den splittelse og det savn. Jeg har det som dig… første år var ok, måske glæden over en nyfundet frihed. Med tiden er det blevet hårdere at undvære dem. Heldigvis har jeg også et godt forhold til mine pigers far, så jeg kan se dem i løbet af ugen, til fælles arrangementer osv. Vi må trøste os med, at vi gør det så godt vi kan, under de givne omstændigheder. Og så være taknemmelige for, at vi stadig kan være gode forældre sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Her hos os har vi 3 drenge, de 2 ældste ( 9 og 12 år) har også 7/7 ordning. Vi har skiftedag fredag, hvilket vi er super glade for alle sammen. Så starter man alle i lavt weekend hygge tempo.
  Og hvis man har haft en hård/fyldt weekend, så har man selv de trætte børn de første par dage efter.

  Dejligt I har et godt samarbejde. Vigtigst i en skilsmisse er, at kunne se sig selv i øjnene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej :). Så fint beskrevet. Det er det samme her. Også et fint forhold til eksmand. Men savnet av. Og specielt den med dagen før. Det gør altid ondt dagen før. Efter 3 år – så gør det stadig ondt og jeg kan tælle nætter til min datter kommer hjem igen. Og jeg nyder også at lige give den en ekstra skalde eller se familie/venner når hun ikke er hjemme. Men savnet – det er der, hver gang.

  Og den dårlige samvittighed – den er dog blevet meget mindre. Men at acceptere at ens børn/barn altid savner en… pga de valg man har taget, den har jeg haft brug for at parkere.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stedsans