Hvad fortæller din krop dig

Til middag hos….

Jeg elsker at lave mad, eller det vil sige, jeg elsker at lave mad når der kommer gæster. Og det bedste jeg ved er at prøve at finde på sundere alternativer til en lækker middag. Når jeg nu skriver sundere er det fordi jeg ikke ønsker at være fanatisk. Det skal være gode råvarer, men skal der fløde eller sukker i maden, så er det det der kommer. Men oftes prøver jeg på bedste vis at undlade for meget sukker og usund fedt i min basis mad (mest fordi jeg har en frygtelig sød tand og ikke altid kan stille mig til freds med de sunde alternativer på den front).

Jeg lover at vi løbende ligger spændende opskrifter op her, men i dag skal det handle om en helt speciel menu. Nemlig den jeg lavede til programmet “Til middag hos”.

Må jeg lige starte med at sige at jeg er overvældet over Jeres positive respons og interesse. Det er virkelig dejligt at mærke at man kan inspirere nogle gennem det man laver.

Nåh, men vi skal til sagen og menuen så således ud:

Forret: Kold avokodasuppe toppet med persille, koriander, citrus, pinjekerne og hasselnødder

Hovedret: Polled Chicken burger med fritter af søde Kartofler

Dessert: Raw cake med blåbær og kokos serveret med matcha is

Alle opskrifter er til 4 pers.

Jeg syntes kombination fungerede rigtig godt og håber du vil syntes det samme. God fornøjelse og velbekomme 🙂

img_1860

FORRET: Avokado suppe:

3 avokadoer

1 1/2 agurk

Saft af 2 lime

En håndfuld bredbladet persille

2 fed hvidløg

5 dl Grøntsagdfond

salt og peber

Blend det hele sammen og smag til med Salt og Peber. Gem skalden fra limen da den kan rives og puttes på toppen sammen med hakket hasselnødder og ristet pinjekerner samt friskhakket bredbladet persille og koriander

Hvis man bedre kan lide suppen lun kan man lave den lige inden servering og lade fonden være lunken. Alternativt kan den laves om morgenen og stå i køleskabet til serverings tidspunktet.

img_1857

HOVEDRET: Pulled Chicken burger med søde kartofler

Burgerboller:

6 æg

2 dl hytteost

45g smeltet smør

4 dl mandelmel

1 dl kokosfibre

0,5 dl sesamfrø

3 tsk loppefrøskaller

2 små tsk bagepulver

1 tsk salt

Opvarm ovnen til 200 grader.

Blend æg og hytteost og tilsæt den smeltede smør. Kom resten af ingredienserne i og rør det med en elpisker. Sæt dejen til hvil i 30 min.

Form dejen til boller – det kan være en ide at have let våde hænder. Sørg for at bollerne ikke er for høje. Pensl med sammenpisket æggeblomme og drys med sesamkerner. Bag derefter bollerne i ca 25 min.

Kyllingen:

6 stk. kyllinge filet

Du kan med fordel lave en marinade af 1 fed hvidløg, 1/2 chili, 1 tsk røget paprika, 1 tsk spidskommen, 1 tsk oregano, salt og peber samt en spsk kokosolie som du gnider ind i kødet, hvorefter det ligger i et fad pakket ind i film og i køleskabet natten over.

Simresovs:

1 dåse hakket tomater

1 dåse tomatpure

2 fed hvidløg

1 rød finthakket chili

Saft og skal fra 1 lime

2 spsk tamari

1 spsk karry

2 spsk røget paprika

1/2 dl æblesidereddike

2 spsk kokos sukker

4 tsk salt

lidt peber

Bland alle ingredienserne sammen og blend dem med en staublender til en ensartet masse. Fordel sovsen både under og over købet i en stegeso.

Ovnen opvarmes til 120 grader og stegesoen sættes ind i ca 6 timer.

Kødet rives fra hinanden med to gafler og man kan evt hælde lidt af simresovsen henover kødet for at give det mere smag.

Tomatsalsa:

250g små blommetomater

1/2 agurk

1 rød peber

1 løg

Hak alle ingredienserne fint og bland dem sammen. Hæld evt. en andelse æblecidereddike og olie over.

Coleslaw:

1 spidskål

3 store gulerødder

1 stor håndfuld grofthakkede bredbledet persille

Ranchdressing fra Irma.

Snit spidskål og gulerødder og bland det med halvdelen af persillen og vend dressing i, lidt af gangen så det ikke bliver for snasket. Gem resten af persillen og drys den på toppen inden servering.

Søde kartoffel fritter:

8 store søde kartofler

Skær kartoflerne i passende str både og lig dem på en bradepande på bagepapir. Fordel olie henover samt salt og peber og sæt dem i den forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20-25 min. Tages ud, drysses med salt og serveres lune.

Jeg havde købt en lækker mayonnaise og havde rørt halvdelen op med Tabasco, for at give det en chilimayo effekt.

(billede på vej)

DESSERT:

Matchais:

Den nemme måde er at købe en lækker vaniljeis (jeg kan anbefale Morten Heibergs vaniljeis fra Irma) og tilføre 3 tsk. matcha (http://boostditlob.dk/produkt/byoh-groen-matcha-te-100g/)  pulver fra BYOH som røres i isen når den har stået ude lidt, inden den sættes i fryseren igen.

Rawcake: 

Bund:

12 dadler, udstenede

100 g mandler

1/4 tsk havsalt

1/3 tsk vaniljepulver

Start med at sætte cashewnødderne i blød i en skål vand i mindst et par timer, inden du skal i gang med kagen – gerne aftenen før, så de kan stå i blød natten over.

For at lave bunden starter du med at putte mandlerne i en foodprocessor (kan bruge stavblender) og give dem et hurtigt blend, så de bliver finthakkede. Derefter tilsætter du resten af ingredienserne, og blender indtil du har en sammenhængende masse. Hæld daddelmassen over i en springform foret med plastikfolie, så du nemt kan få kagen ud af formen igen.

Jeg brugte en form på 20 centimeter i diameter. Det er vigtigt at presse den godt ud i formen, så der ikke er luft imellem bunden og formen.

Sæt formen med bunden i fryseren, mens du går i gang med fyldet.

Fyld:

200 g usaltede cashewnødder, udblødt i vand i mindst et par timer og gerne natten over

Saft fra 1 1/2 citron

1 dl groft kokosmel

1 dl kokossirup

Vaniljekorn af 1 stang vanilje

1/2 dåse kokosmælk, hvoraf du kun bruger den cremede del.

150 g blåbær (friske eller frosne)

Det hvide lag:

For at lave fyldet blender du alle ingredienserne, bortset fra blåbærrene, indtil du har en lækker, cremet masse. Der må ikke være nogle klumper eller lignende. Hæld derefter cirka halvdelen af blandingen over i formen.

Hvis du vil have en helt skarp overgang mellem lagene, så skal du sætte formen i fryseren i en lille times tid, inden du tilsætter det næste lag, da de ellers godt kan blive en smule sammenblandede. Jeg kan godt lide det ikke bliver så fint, men det er jo individuelt.

Det lilla lag:

For at lave det lilla lag tilsættes blåbær til blandingen og sammenblendes. Hæld massen ovenpå de øvrige lag i springformen, og sæt den tilbage i fryseren.

Det er vigtigt, at kagen er fuldstændigt frossen, før den skal serveres, så jeg anbefaler, at man laver den dagen før, og lader den stå i fryseren natten over, men hvis man er i tidsnød, så burde den være klar efter 4-5 timer i fryseren.

Servering

Tag kagen ud af fryseren 30 minutter før servering, og pynt den gerne. Jeg pyntede min med raw kokoschips, pistacie nødder og frysetørret hindbær.

Jeg serverede den med matchaisen og lidt frisk frugt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad fortæller din krop dig