Hvad fortæller din krop dig

Hvad fortæller din krop dig

Jeg er stor fan af behandlingen “Body Self Development System”. Kropsterapi på den helt rigtige måde for mig. Hele filosofien med at tænke med hovedet og mærke med kroppen gir så meget mening. Jeg siger ikke at almindelig terapi ikke er en god løsning, men for mig er kombinationen af at bringe de oplevelser som kroppen gemmer sammen med den almene bevidsthed og minder helt rigtigt.

Det kan gøre pokkers ondt hvis kroppen virkelig er spændt, og jeg ligger så uroligt nogle gange og bander og fægter med arme og ben. Men det er åbenbart sådan det kommer bedst ud hos mig. Der kan også være gange hvor jeg græder meget, men også gange hvor jeg har grint og været virkelig lettet og i top humør når jeg er gået derfra. Men det vigtigste af det hele er at jeg kan mærke at det virkelig gir mig noget. At jeg kan blive en bedre udgave af mig selv, både over for mine medmennesker, men også overfor mig.

fullsizerender

HVAD ER BODY-SDS

Behandlingen er en form for massage på en helt anden måde end man kender det. Og samtidig en samtaleterapi. Den sætter først og fremmest gang i kredsløbet og aktiverer en gennemstrømning i kroppen. På den måde bliver det lettere at løsne spændinger i muskulaturen, inflammationer i sener og hævelser omkring leddene. Og når spændingerne bliver løsnet, skabes bedre blod- og lymfecirkulation, så det bliver muligt at udrense både fysisk og psykisk. En teknik hvor man kan mærke hvor de tilgrundliggende problemer rodfæster sig så man på bedste vis kan behandle de udsatte og sårbare områder. Og sjovt nok kan man endda gå hen og finde ud af at en helt konkret knæskade sagtens kan hænge sammen med en irritabel mave.

I løbet af behandlingen tager man både udgangspunkt i det psykiske og fysiske aspekt. Det er selvfølgelig fordi body-sds arbejder med idéen om det hele menneske, forbi man arbejder ud fra filosofien om, at der er en sammenhæng mellem fysik og psyke, og at traumer og følelsesmæssige anstrengelser kan sætte sig i kroppen.

smm

MINE PERSONLIGE OPLEVELSER

Jeg har fået body-sds behandlinger af flere omgange og over mange år. Og er netop, igen, begyndt på et forløb hos Kim Maibom, for at finde nøglen til de ting i mig der kan ændre på de mønstre jeg gerne vil have ændret. Og det er vanvittig skønt det der sker når kroppen bliver sat i forbindelse med hovedet. Og vi mærker efter, sådan rigtig mærker efter.

Det der har fanget mig med denne form for terapi er, uden sammenligning, den måde man finder frem til ting indeni en selv, der kan hjælpe en med at ændre det man ønsker. Om det så er at blive trøstet, give sig selv lov til at føle – uanset om det er vrede, sorg, glæde, begejstring mv. – og i det hele taget mærke sig selv som et helt menneske der har lov til at eksistere og fylde.

Jeg oplevede engang en helt særlig ting, som jeg siden har oplevet på mange måder under terapiens forløb. Men den første gang jeg mærkede det var det helt specielt. Jeg gik hos en body-sds behandler der spurgte ind til en bestemt episode i mit liv hvor jeg virkelig følte mig utryg. Og på en eller anden måde endte terapi timen med at jeg under vores snak og mens han havde trykket mig forskellige steder på kroppen fik dannet mig et helt særligt billede af mig selv som voksen der sad og trøstede mig selv som barn. En oplevelse som fik mig til at mærke noget helt specielt inden i mig. Og den følelse jeg havde da jeg gik hjem derfra var som om jeg oplevede verden på en helt ny og bedre måde. Jeg mærkede mig selv på en helt ny måde og jeg blev for første gang så opmærksom på nogle af de ting jeg selv skulle ændre og gøre for at nogle af mine drømme stadig kunne leve, for at jeg kunne møde mennesker på en anden måde end jeg før havde gjort, fordi jeg pludselig ikke forventede det samme af dem som jeg gjorde førhen. Det virker måske underligt, men det var en åbenbaring for mig at føle den frihed og glæde komme indefra og den lettelse som fulgte med.

Jeg er så vild med de følelser der sættes fri under en behandling. De svar jeg finder og de spørgsmål der bliver stillet, fordi behandleren kan mærke på din krop hvad der er lagret af oplevelser i din krop – eller personen kan i hvert fald mærke en spænding som kan relatere til noget for dit hovedets bevidsthed og din krops hukommelse. Det er simpelthen sådan en fantastisk behandling.

sm

KUNNE JEG SÅ IKKE BARE STOPPE DER

Man behøver jo ikke at gå til body-sds i tide og utide, og jeg kan ind imellem også holde mange pauser, men jeg må bare sige, at hver gang jeg har været til en body-sds behandling, så kommer jeg ned i mig selv og mærker mig. Og de svar jeg finder inde i mig selv ville jeg ikke kunne finde og mærke på samme måde hvis jeg ikke gik til mine behandlinger. Jeg havde en forholdsvis tom værktøjskasse da jeg startede, og den er godt fuld nu, med alle mulige ting som jeg ikke skal bruge hver dag, men som jeg kan tage frem og bruge når jeg ved jeg har brug for dem. Og det er blandt andet årsagen til at jeg fortsætter – og som vi alle ved så findes der hele tiden nye smarte udgaver at det værktøj vi allerede har, og det er jo også værd at få ned i kassen. Jeg tror på at body-sds hjælper mig godt på vej i mit liv, både kropsligt, privat og arbejdsmæssigt. Og der findes med sikkerhed mange behandlere derude der er rigtig dygtige, men jeg må sige at Kim, ham slipper jeg ikke.

Jeg kan kun anbefale alle at prøve det. Giv dig selv den gave. Det er mere end det værd.

Kim kan bookes via www.dollface.dk 🙂

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad fortæller din krop dig